Reklam ve Facebook - Ahmet Eren | Makaleler - Şubat 2011

Administrator tarafından yazıldı. Aktif .

REKLAM VE FACEBOOK

Marka olmak çok farklıdır. Tanınırlık, rekabetin yüksek olduğu bütün pazarlarda 1 adım önde olmak ve yoluna devam etmek demektir.

Marka olmaya giden yol uzun bir süreçten geçer. İlk baştan işe başlarsın, zorluklar atlatırsın ve büyük düşünüp büyük oynaman gerektiğini aklının bir köşesinde yer edindirirsin.

İşte bu andan itibaren markalaşma süreci başlamış olur. Bu süreçten başarılı şekilde çıkmak hiçte kolay değildir. Zira, yapılan veyahut unutulan herhangi bir adım; sizi kendi içinize krize sokar ve marka olma hayalinizi bırakıp işletmeyi nasıl kurtarırım sorularını aklınıza getirmeye başlar.

 İşte bu süreçte dikkatli şekilde ve ayaklarınızı yere sağlam basarak girdiğiniz zaman alnınızın akıyla çıkabilirsiniz.

Reklam, markalaşma sürecinin ortalarına doğru izleyeceğiniz başka bir adımı oluşturur aslında. Tabii; marka olmuşlarında, büyümesini sürdürebilmeleri için izledikleri bir yoldur da.

Gazete, dergi sayfalarına verilen veya televizyonda kanallara verilen her tür reklamın tek bir amacı vardır aslında. Daha fazla müşteri kitlesine ulaşmak…

Bu yüzden, şirketlerin ciddi anlamda reklam giderleri vardır.

Daha fazla müşteri kitlesine ulaşmak, günümüzde gelişen teknolojiyle daha kolay hale geliyor. Üzerine film yapılmış bir sosyal ağ sitesi olan Facebook, 500 milyon kullanıcı sayısını geçmiş durumda.

Yazımızı Türkiye ile kısıtlayarak şekillendirelim. Türkiye’de bu siteyi kullanan 25 milyon kullanıcı var. Bu kullanıcı sayısı Türkiye’nin 3’te 1’ine ulaşma imkanı sağlıyor. Bu yüzden şirketler, tanıtımlarını Facebook sitesi üzerinden de yapıyorlar. Bu rakam, şirketleri cezbetmeye yetecek kadar yüksek.

İnternete reklam vermek son 3 yıl itibariyle ülkemizde yaygınlaştı. Artık işletmeler, reklam giderlerini oluşturan listeye interneti de ekledi. Ama, Facebook üzerinden tanıtım yapılmaya yeni yeni başlandı.

Aklınıza gelebilecek olan büyük markaların hepsi bu sosyal paylaşım sitesinin aracılığıyla yüz binlerce insana ulaşıp ürününü, etkinliğini paylaşabiliyor.

Durum böyle bir hal aldığında ise, şirketler tanınırlıklarını arttırmak için Facebook sitesine başvuruyorlar.

Gelişen teknoloji, reklam alanında şirket tanıtımlarına da büyük katkı yapıyor…

Ahmet Eren

Paylaş


     Ahmet Eren’in Eski Yazıları

 

Online dergiler Online dergiler