Düşünce Seyahati Devam Ediyor : Fikir Adası Üç Yaşında - Eylül 2012

Administrator tarafından yazıldı. Aktif .

 

şünce Seyahati Devam EdiyorFikir Adası Üç Yaşında

2009 Eylül’ünde başlayan serüvenimiz 3. yılını doldurmuş bulunuyor. Ada Sakinlerinin dünyaya bakışı, hayal gücü, hakkaniyet terazisi, hayata kayıtsız kalmama anlayışı, farklılıkların aynı masada söz hakkı bulabilmesinin temel kıstası olan “fikir namusu” çerçevesinde sunulunca, bu emeği fark eden ve başkalarının da fark etmesi için çaba gösterenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bugün Fikir Adası, 77 ülkeden on binlerce ziyaretçi almış, onlarca emek sahibinin sesini duyurmasına imkân sağlamış bir fikir platformudur.

Birbirini hiç görmemiş olsa da aynı amaçla yola koyulmuş birçok kişiyi tek çatı altında birleştiren “gayret gösterme bilinci”, her sayıda gelişme kat ederek bir öncekinden daha nitelikli eserler ortaya koymayı sonuç verdi. Çaba sahibi olmak daha güzel işler yapmanın önünü açtı. Daireyi genişlettik ve adına Fikir Akademisi dedik.  Aynı niyet ve özverinin sonucu olarak birçok konferans, söyleşi ve okuma etkinliğine imza attık.  

Anlamak ve anlatmak isteyen gençlerin “bir fikrimiz var” diyerek çıktığı bu yolculuğun işin mutfağındakilere ve onların ortaya koyduklarına muhatap olanlara bir şeyler kattığı müddetçe devam etmesi en büyük dileğimiz.

Hakikat ve hakkaniyete yelken açanlar olarak buna talip olan herkesi akıntıya karşı kürek çekmeye davet ediyoruz.

Halil Çiçekfidan

 

Paylaş


     Halil Çiçekfidan’ın Eski Yazıları

Online dergiler Online dergiler